Tuesday, March 22, 2011

1st Hat

Ta-dahhhhhhhhhhhhhhh


Long awaited 1st trial hat hehehhe.....comments please :)

12 comments:

Aisyah Helga said...

Boleh tahan! Boleh saya bagi cadangan, kak? Kalau akak nak topi tu lebih 'tegap', akak guna 2 strand of yarn sekali. Tahniah!

Rafidah Ahmad said...

ek? kira crochet sekali 2 helai ek? aisyah guna jarum no berapa ek? ni pun terkial2 buat hehehhe

MisFyd said...

Nice Try! Good work!

Aah, bole try mcm Aisyah ckp cuba guna 2 strand skali pakai jarum besar skit if jarum yg sama tk dpt pegang 2 strand benang tu. Kira nk bat dia sturdy & berbentuk especially visor part =) or bole ke pakai pengeras plastic for visor.

zaza said...

wah dah berjaya..bagus2..

Rafidah Ahmad said...

tq fyd and aisyah for the advise heheh..

tq zaza too :)

Yati said...

Tahniah Fida, berjaya buat hat! Yati pun tak pernah cuba lagi. :)

lia said...

tahniah kak fidah!berjaya siapkan topi ni..takde model ke akak?boleh nampak jelas sikit kecomelan topi ni...hehe

" me " said...

it looks wearable;)




















and it's a very nice pattern ! Love it!

Rafidah Ahmad said...

yati...tq babe....yati pun boleh buat...mesti lagik cun!

tq lia..heheh tu ler, kena ada model mcm ni hehehe

tq 'me'...i need to practice more :D

halizda said...

wah kak rafidah pun dah buat hat. kemas aje akak kait. teruskan usaha n boleh le lps nie try pattern yg lain plak.

Rafidah Ahmad said...

tq lia...heheh kena carik model camni

tq 'me' :)

Rafidah Ahmad said...

hi halidza...heheh tu ler, setelah pening mencuba...berkat semangat kenkawan crafter yang best2